رانیا هوم 2 نکته مهم در فصل چهارم پایان نامه - رانیا هوم

در فصل چهارم پايان نامه به تجزيه و تحليل نتايج پژوهش شما پرداخته مي شود. دو نكته مهم در نگارش فصل چهارم:

١-پيوستگي بين مطالب آورده شده در فصل هاي پايان نامه
٢-استفاده از نرم افزار و روش تحقيق گفته شده در فصل سوم(روش تحقيق)

پس از در  نظر گرفتن اين دو نكته شما بايد به تحليل نتايج و بحث بپردازيد.علت و دلايل خروجي هاي شما بايد در اين فصل تجزيه و تحليل شود. فصل چهارم در حقيقت روش تحقيق شما را براي پايان نامه شما كاربردي مي كند و عملي كردن روش تحقيق در اين فصل انجام ميگيرد.اين فصل برخلاف فصل دوم نيازي به رفرنس دهي ندارد .به دليل اينكه مربوط به نتايج پژوهش خود شخص شما مي باشد.اگر هم ميخواهيد نتايج خود را  با پژوهش هاي قبلي مقايسه كنيد بهتر است در فصل پنجم(نتيجه گيري)اين كار رو انجام دهيد. فصل چهارم بايد خروجي ها به صورت مشخص و واضح توضيح داده شود. علت گرفتن اين چنين خروجي ها آورده شود .هيچ نمودار و جدولي نبايد بدون بحث در فصل چهارم رها شود. روشی که در فصل سوم آوردیم را باید در فصل چهارم تجزیه و تحلیل کنیم و هر کدام از روش ها نرم افزار خاص خودش را دارد مثلا آمار spss است ، مثلا مدیریت پروژه باشد msp است ، معادلات ساختاری pls است و غیره. و تجزیه و تحلیل یعنی نتایجی که شما از نرم افزار به دست آوردید را تحلیل کنید و ببینید که چرا این شد؟ چرا این اتفاق افتاد؟ باید این ها را در فصل چهارم بیان کنید. روشی که در فصل سوم آوردیم را باید در فصل چهارم تجزیه و تحلیل کنیم و هر کدام از روش ها نرم افزار خاص خودش را دارد مثلا آمار spss است ، مثلا مدیریت پروژه باشد msp است ، معادلات ساختاری pls است و غیره. و تجزیه و تحلیل یعنی نتایجی که شما از نرم افزار به دست آوردید را تحلیل کنید و ببینید که چرا این شد؟ چرا این اتفاق افتاد؟ باید این ها را در فصل چهارم بیان کنید.

 

فصل چهارم پایان نامه مربوط به تجزيه و تحليل شما است. اغلب اين روش شامل تحليل با نرم افزار مشخص شده در پروپوزال شماست. در اين فصل تحليل پژوهش شما مي باشد و نياز به رفرنس دهي نيست. در صورتي كه در فصل ٤ ميخواهيد رفرنس بياريد ميتونيد كارتون را با مقالات يا پايان نامه هاي ديگران مقايسه كنيد ولي اصل كار نتايجي است كه شما پس از تحليل كار خود به آن دست پيدا كرديد. در ادامه ويدئو در مورد اينكه در فصل٤ آيا نياز به يادگيري نرم افزار داريم بحث شده است.

 

در فصل چهارم پایان‌نامه باید به تجزیه‌وتحلیل داده‌های پژوهش خود بپردازیم. در این فصل برعکس فصل‌های دیگر که نیاز به رفرنس دهی بود اصلاً نباید رفرنس داشته باشید و دلیل آن این است که فصل چهارم پایان‌نامه در حقیقت تجزیه‌وتحلیل داده‌های پایان‌نامه شماست و ربطی به پایان‌نامه‌های دیگر ندارد. فصل چهارم با توجه به اینکه از پژوهش‌های پیشین در کنار جمع‌آوری اطلاعات شما می‌باشد ولی همه مطالب باید با تجزیه‌وتحلیل خاص پژوهش شما باشد و نباید هیچ مطلبی از پایان‌نامه‌های دیگر و یا نتایج آن‌ها کپی شود ولی شما می‌توانید در صورت نیاز در ادامه نتایج پژوهش‌های پیشین استفاده نموده و آن‌ها را در پژوهش خود توسعه دهید.

فصل چهارم پایان نامه

فصل چهارم پایان‌نامه در ادامه فصل سوم که مربوط به روش تحقیق بود می آید و با استفاده از نرم‌افزار مناسب آن روشی که در فصل سوم یادشده است را در فصل چهارم اجرایی می‌کند. در فصل چهارم با استفاده از نرم‌افزارها و روش‌های مناسب یادشده در فصل سوم به تجزیه‌وتحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده پرداخته می‌شود. یعنی باید پس از جمع‌آوری اطلاعات در این فصل آن داده‌ها را به نرم‌افزار منتقل نموده و سپس خروجی به‌دست‌آمده را تجزیه‌وتحلیل می‌کنیم. نحوه‌ی جمع‌آوری اطلاعات از روش‌های مختلفی مانند پرسشنامه، مصاحبه، مشاهده، استخراج داده‌های روش‌های آزمایشگاهی و یا استخراج و ثبت داده‌های کمی و کیفی از پروژه‌های اجرایی انجام می‌شود و سپس داده‌های جمع‌آوری‌شده را در فصل ۴ تجزیه‌وتحلیل می‌کنیم.

فصل چهارم پایان نامه

ما در فصل چهارم پایان نامه ، ممکن است در مسائل مختلف کار بکنیم ، و با یکی دوتا نرم افزار کار بکنیم ، لازم نیست که شما  از یادگیری نرم افزار در جلسه دفاع صحبت کنید و آموزش بدهید ولی باید پروسه ی رسیدن به نتیجه را بلد باشید ، مثلا من یک سری آزمون آماری کار کردم ، خود نرم افزار spss را از من نمیخواهند ولی این که چرا این آزمون را انتخاب کردم و چرا به این نتیجه رسیدم را باید بلد باشم.  اگر شما روش تحقیقتان را به کسی میدهید حتما آموزشش را ببینید و بگویید که چرا از نرم افزار استفاده کرده اید و پروسه ی رسیدن به نتیجتان را باید توضیح بدهید. در فصل چهارم پایان‌نامه باید به تجزیه‌وتحلیل داده‌های پژوهش خود بپردازیم. در این فصل برعکس فصل‌های دیگر که نیاز به رفرنس می‌خواست اصلاً نباید رفرنس داشته باشید و دلیل آن این است که فصل چهارم پایان‌نامه به تجزیه‌وتحلیل داده‌های پایان‌نامه شماست و ربطی به پایان‌نامه‌های دیگر ندارد. فصل چهارم با توجه به اینکه از پژوهش‌های پیشین در کنار جمع‌آوری اطلاعات شما می‌باشد ولی همه مطالب باید با تجزیه‌وتحلیل خاص پژوهش شما باشد و نباید هیچ مطلبی از پایان‌نامه‌های دیگر و یا نتایج آن‌ها کپی شود ولی شما می‌توانید در صورت نیاز در ادامه نتایج پژوهش‌های پیشین استفاده نموده و آن‌ها را در پژوهش خود توسعه دهید.

فصل چهارم پایان نامه

فصل چهارم پایان‌نامه در ادامه فصل سوم که مربوط به روش تحقیق بود استفاده نموده و با استفاده از نرم‌افزار مناسب آن روشی که در فصل سوم یادشده است را در فصل چهارم اجرایی می‌کند. در فصل چهارم با استفاده از نرم‌افزارها و روش‌های مناسب یادشده در فصل سوم به تجزیه‌وتحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده پرداخته می‌شود. یعنی باید پس از جمع‌آوری اطلاعات در این فصل آن داده‌ها را به نرم‌افزار منتقل نموده و سپس خروجی به‌دست‌آمده را تجزیه‌وتحلیل می‌کنیم. نحوه‌ی جمع‌آوری اطلاعات از روش‌های مختلفی مانند پرسشنامه، مصاحبه، مشاهده، استخراج داده‌های روش‌های آزمایشگاهی و یا استخراج و ثبت داده‌های کمی و کیفی از پروژه‌های اجرایی انجام می‌شود و سپس داده‌های جمع‌آوری‌شده را در فصل ۴ تجزیه‌وتحلیل می‌کنیم.

فصل چهارم پایان نامه

درراه پایان‌نامه باید از مشورت کارشناسان اجرایی جهت استفاده از تجربه عملی آن‌ها در کار و ازنظر اساتید خود و همچنین ازنظر دوستان حرفه‌ای خود جهت تکمیل کار خود استفاده کنید تا بتوانید متوجه شوید شکاف و سؤالات حل‌نشده افراد در کجاست و شما چگونه می‌توانید این مشکلات را حل نمایید یا ارتقاء دهید. همیشه پایان‌نامه را به‌صورت یک داستان و یک کتاب تهیه کنید و پیوستگی آن در ابتدا تا انتها رعایت نمایید.از فصل اول، تا فصل پنجم پایان‌نامه باید در یک راستا و یک‌جهت باشند تا بتوانیم به اهداف پایان‌نامه‌ای که در پروپوزال و فصل اول مطرح کردید، برسیم.

فصل های پایان نامه برای دانشجویان ارشد و دکترا

توضیح فصل های پایان نامه

فصل سوم پایان‌نامه چگونه باید نوشته شود؟

ادبیات موضوع یا پیشینه تحقیق را در پایان نامه چگونه بنویسیم؟

نوشته شده توسط مهندس مهرداد حمصیان

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 227 views بار دسته بندی : آموزش مراحل انجام پایان نامه تاريخ : 16 آوریل 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.