رانیا هوم ساخت یک طبقه اضافی بر روی ساختمان - رانیا هوم

کمبود فضا، معضلی است که بسیاری از ساختمان‌های اداری و تجاری با آن دست به گریبانند. تنها ادارات مهم و مراکز پر ازدحام نیستند که نفس زنان به دنبال راهی برای افزایش فضای موجودند، گاه ویلایتان در شمال نیز به عقیده شما، تنگ است و کوچک. ممکن است در حال کلنجار رفتن با رویایی جدید برای ویلایتان باشید، ممکن است دوست داشته باشید فضایی نو به آن بیفزایید و وسعتش را چند برابر کنید. علاوه بر این در سال‌های اخیر با توجه به افزایش قیمت مسکن و همچنین برای سرمایه گذاری بیشتر، بعضی از صاحبان ملک مصمم به ساخت یک طبقه اضافی بر روی ساختمان خود شده‌اند. به ساخت طبقه اضافی در اصطلاح، اضافه کردن اشکوب می‌گویند. برای ساخت طبقه اضافی نیاز به دریافت مجوز طبقه اضافه از شهرداری‌ها اسسات. اگر توسط مالک و سازنده دریافت مجوز طبقه اضافه از شهرداری صورت نپذیرد و مالک شروع به ساخت اضافه اشکوب نماید، ساخت و ساز غیر مجاز انجام داده است. در این صورت شهرداری با کمک گرفتن از اختیارات قانونی خود در مقابل این ساخت و ساز غیر مجاز می‌ایستد و با توجه به راه کارهای قانونی که قانونگذار در اختیار این نهاد قرار داده، برخوردهای لازم را به عمل می‌آورد. مهم‌ترین عکس‌العملی که شهرداری‌ها در مقابل ساخت طبقه اضافی انجام می‌دهند، متوقف کردن پروژه ساخت و ساز غیر مجاز در هر مرحله‌ای از ساخت است. بعد از توقف ساخت اضافه اشکوب شهرداری اقدام به تخریب ساخت و ساز غیر مجاز می‌کند. در نتیجه برای اینکه در دردسر این مشکلات قرار نگیرید، بهتر است با ساز و کار قانونی و مراحل اداری آن آشنا باشید که در این مقاله به این موضوع پرداخته ایم.

ساخت یک طبقه اضافی بر روی ساختمان

اضافه اشکوب چیست؟

گاهی اوقات مالکین و سازنده‌ها به دلایلی گوناگونی از جمله سودآوری مالی درخواست اضافه اشکوب می‌کنند. به مجوز ساخت طبقه‌ای روی طبقه دیگر اضافه اشکوب می‌گویند. به اینگونه که سازنده یا مالک در وهله اول یک پروانه ساخت معین از شهرداری محل مسکونی خود دریافت کرده است؛ اما بعد از چند مدت چه ساختمان آماده شده باشد و چه در حال ساخت باشد به فکر اضافه کردن طبقه یا طبقاتی به وضع موجود می‌کند. در تعریفی دیگر از اضافه اشکوب می‌توان به توسعه بنا در ارتفاع اشاره کرد.

ساخت یک طبقه اضافی بر روی ساختمان

ساخت طبقه اضافی به همین راحتی‌ها نیست. در سال‌های اخیر شهرداری‌ها سخت گیری بیشتری برای صدور مجوز اضافه اشکوب داشته‌اند. اما در این بین تبصره هایی وجود دارد که درخواست کنندگان با کمک گرفتن از آن ها می‌توانند درخواست خود را ارائه دهند. این تبصره ها با اینکه ساز و کار مشخص دارند، اما تایید شدن یا تایید نشدن درخواست بستگی زیادی به شهرداری محل زندگی شما دارد.

شرایط و مقررات صدور پروانه اضافه اشکوب

در مرحله اول باید بررسی شود آیا ساختمان مقاومت لازم برای ساخت طبقه جدیدی بر روی خود را دارد یا خیر. برای این کار باید نزد مهندسین مشاور رفت و با کمک گرفتن از آن‌ها به جواب این سوال رسید. پس از تایید مقاومت ساختمان از لحاظ سازه ای توسط مهندسی مشاور، گواهی تقویت و مقاوم سازی بنا توسط مهندسین مشاور صادر می گردد. طبق قانون شهرداری یکی از شرایط صدور پروانه ساخت به یک سازنده این است که در نقشه‌های ارائه شده به شهرداری باید برای هر واحد مسکونی یا هر واحد تجاری پارکینگ اخصاصی در نظر گرفته شده باشد. این قانون برای ساخت طبقه اضافی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد و باید رعایت شود. در نتیجه برای صدور مجوز اضافه اشکوب باید به تعداد واحدهای اضافه شده به ساختمان پارکینگ در نظر گرفته شود. از دیگر شرایط اولیه صدور پروانه اضافه اشکوب رعایت اصلاحی بر اساس طرح تفصیلی است.

ساخت یک طبقه اضافی بر روی ساختمان

فاصله درز انقطاع با ساختمان مجاور بر اساس ارتفاع نهایی ساختمان محاسبه می شود و باید رعایت شود. در صدور پروانه اولیه تمام مسائل مربوط به نقشه های معماری، نقشه های تاسیسات الکتریکی و نقشه های تاسیسات مکانیکی به دقت توسط شهرداری مورد بررسی و صحت سنجی قرار می‌گیرد. اما وقتی شخصی درخواست اضافه اشکوب را دارد نقشه های معماری و تاسیسات مکانیکی و الکتریکی دوباره باید بازبینی شود. در نتیجه تمام نقشه‌ها اعم از معماری، مکانیکی و الکتریکی باید کلیه ضوابط شهرسازی و مقررات ملی ساختمان را دوباره رعایت کنند تا پرونده درخواست ساخت طبقه اضافی به مراحل اداری خود ادامه دهد. یکی دیگر از موردهایی که باید سازنده آن را رعایت کند تراکم مجاز پهنه براساس طرح تفصیلی است.

مراحل درخواست اضافه اشکوب

در مرحله اول صاحب خانه و یا سازنده و یا نماینده قانونی باید با در دست داشتن سند مالکیت خانه و همچنین اصل و فتوکپی شناسنامه تقاضای صدور مجوز اضافه اشکوب را به شهرداری تسلیم کند. در مرحله بعدی با در اختیار داشتن مدارک مورد نیاز به واحد تاییدیه استحکام ساختمان شهرداری رفته تا پرونده‌ای در این واحد تشکیل شود. پرونده تشکیل شده به سازمان نظام مهندسی کشور جهت بررسی استحکام سازه‌ای بنا ارجاع داده می‌شود. در مرحله بعدی کارشناسان مربوطه پس از بازبینی ساختمان خلاصه پرونده را ثبت می‌کنند و سپس در بخش بازدید فنی ساختمان در مورد مساحت، عرض کوچه، وضعیت ملک و معبر و حدود اربعه کارشانسی صورت می‌گیرد. بعد از اتمام بررسی های مورد نیاز توسط کارشناسان، در مورد وضعیت استحکام سازه‌ای ساختمان نظر نهایی داده می شود.

ساخت یک طبقه اضافی بر روی ساختمان

در مرحله بعد تمام نقشه‌های ارائه شده به شهرداری توسط کارشناسان مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. در صورتی که از سمت گذر بالکنی وجود داشته باشد، شهرداری از اداره برق استعلام می‌گیرد و پس از دریافت مجوز از آن‌ها به ادامه مراحل می‌پردازد. در مرحله بعد عوارض ساختمانی و نوسازی محاسبه شده و مبلغی برای سازنده تعیین می گردد که درخواست کننده موظف است برای طی شدن ادامه مراحل کاری خود، عوارض را پرداخت کند. مرحله‌ی بعدی مربوط به تنظیم فرم بیمه و پرداخت مبلغ تعیین شده است. پس از طی کردن این مراحل پیش‌نویس ساخت طبقه اضافی تنظیم می‌گردد. در نهایت با طی کردن مراحل شماره گذاری و ثبت در دبیرخانه مجوز نهایی صادر می‌شود.

ساخت یک طبقه اضافی بر روی ساختمان

در صورتی که ساخت طبقه اضافی بدون دریافت مجوز صورت پذیرد تخلف محسوب می شود. اگر چنین اتفاقی رخ دهد شهرداری به عنوان مسئول متولی به این ساخت و سازها وارد می‌شود. ساخت و ساز غیر مجاز و اضافه اشکوب غیر قانونی در بزرگ‌ترین و معروف‌ترین پاساژ موبایل ایران یعنی علاءالدین صورت پذیرفت. شهرداری پس از صدور اخطاریه‌های پی‌درپی در نهایت از طریق راهکار قانونی وارد عمل شد و طبقه فوقانی ساختمان را که ساخت و ساز غیر مجاز داشت، تخریب نمود.

از جمله ضوابط و مقرراتی که بایستی در زمان اضافه اشکوب یا همان اضافه طبقه منطقه یک رعایت شود می توان موارد زیر را برشمرد:

  • تایید فنی ساختمان از نظر مقاوت لازم جهت افزایش طبقات
  • دریافت گواهی تقویت و مقاوم سازی بنا جهت اضافه کردن طبقه
  • تامین فضای لازم جهت پارکینگ طبقات و واحد های اضافه شده
  • رعایت ضوابط طرح های تفصیلی و تراکم مجاز پهنه
  • رعایت اصول فنی برای جلوگیری از حوادثی مانند زلزله
  • رعایت فاصله انقطاع با ساختامن مجاور
  • بررسی و بازبینی تمام نقشه های تاسیسات ساختمان از جمله نقشه های معماری، الکتریکی و مکانیکی و تایید آن ها توسط شهرداری

استفاده از سیستم سازه LSF جهت ساخت یک طبقه اضافی بر روی ساختمان

به دلیل کمبود فضادر برخی ساختمانهای اداری و مسکونی و یا دفاتر کار نیاز به گسترش فضاهای قابل کاربری می باشد. استفاده از سیستم سازه LSF جهت اضافه کردن طبقات و یا ایجاد فضای مناسب بر روی سقف به دلیل سبک بون سازه LSF بسیار کارآمد می باشد. به دلیل سبک بودن سازه ال اس اف، امکان ساخت اضافه طبقات بر روی ساختمان ها با کمترین تخریب و بدون نیاز به تقویت سازه امکان پذیر می باشد.  استفاده از قالب های سازه lsf به صورت زیرسازی نماهای ساختمانی علاوه بر افزایش سرعت ساخت، این امکان را فراهم می کند که در طبقات بالا که امکان نصب نما سخت است نماسازی به سرعت و با کیفیت صورت گیرد. سازه های سبک فولادی سرد نورد شده LSF با کاهش وزن سازه تا ۶۰ درصد کمتر، نسبت به سازه های بنایی یکی از بهترین روش ها برای احداث اضافه طبقات می باشد. در اجرای اضافه طبقه به این روش نیاز به مقاومسازی سازه اصلی به حداقل رسیده، نیاز به تخریب کامل سقف نمی باشد . سرعت ساخت بالا و این سازه ها سریع بر روی پشت بام نصب می شوند، مشکلات بنایی سنتی که اغلب موجب بروز مشکل و نارضایتی ساکنین واحدهای زیرین می گردد وجود ندارد و نیاز نیست که ساکنین ساختمان را ترک کنند. در نهایت نمای طبقه اضافه شده با سایر طبقات زیرین کاملا یکسان و یکدست خواهد بود یا می توانید از نماهای دیگری برای آن استفاده کنید.

محاسن سازه های پیش ساخته LSF

  • وزن سبک، حمل و نقل آسان، کاهش هزینه و زمان حمل و نقل در ساختمان پیش ساخته LSF
  • قابلیت نصب سازه با سرعت بالا و کمترین زمان ممکن در ساختمان پیش ساخته LSF
  • کاهش هزینه انرژی و عایق بندی صدا و دما توسط مصالح نوین درساختمان پیش ساخته LSF
  • مقاومت مطلوب ساختمان پیش ساخته LSF در برابر زلزله تا ۸ ریشتر و وزش باد
  • مقاومت در برابر آتش سوزی در ساختمان پیش ساخته LSF
  • صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان پیش ساخته LSF
  • مقاومت سازه پیش ساخته LSF در برابر رطوبت و نم
  • قابلیت جابجایی ساختمان های پیش ساخته LSF، به مکان های دیگر با کمترین اتلاف مصالح
  • کاهش استفاده از جرثقیل و ماشین آلات سنگین به لحاظ وزن سبک پانل ها و اسکلت سازه پیش ساخته LSF
  • مقاومت در برابر شرایط بد جوی و دوام بالا در برابر خوردگی و اکسیداسیون و زنگ زدگی
  • ایجاد محیط کارگاهی فاقد نخاله و دور ریز و هدر رفت مصالح در سازه های پیش ساخته LSF
  • کاهش هزینه های زمان ساخت و دستمزد در سازه پیش ساخته LSF
  • سازگار بودن سازه پیش ساخته LSF با شرایط آب ‏و هوای گوناگون در اقلیم های متفاوت
  • صرفه جویی اقتصادی در زمان و هزینه به دلیل استفاده از روش های تولید صنعتی ساختمان. ( سرعت ساخت و ساز این روش ۶۰ درصد سریع تر از ساخت با سیستم های رایج است )
  • سهولت در تغییرات به دلیل استفاده از نظام ساخت و ساز خشک
  • راحتی نصب تاسسات ( در زمان تهیه قطعات فولادی سوراخ کاری های لازم باید تعبیه شود تا بتوان به راحتی شبکه تاسسات را از داخل آن عبور داد. )
  • سهولت در نصب قطعات ( اتصالات پیچی )
  • مقاوم در برابر نیروهای جانبی و زلزله ( اتصالات مقاوم ، بادبندهای مناسب، سبکی وزن )
  • سبک بودن اجزاء ساختمان ( وزن نظام ساختاری ال اس اف ۶۰ درصد کمتر از سیستم های رایج است. )
  • ویژگی های حرارتی و صرفه جویی در مصرف انرژی تا ۲۵ درصد نسبت به سیستم های رایج

مقالات مشابه با این مقاله:

بازسازی آپارتمان

گودبرداری و روش های پایدارسازی گود

نکات مهم در اجرای گودبرداری

تخریب ساختمان چیست؟

نوشته شده توسط سعید سلحشور

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 314 views بار دسته بندی : مطالب جدید تاريخ : 10 آوریل 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.