رانیا هوم تخریب ساختمان چیست؟ - رانیا هوم

تخریب ساختمان یک علم مهندسی است که در آن ساختمان ها و سازه ها به طور ایمن و کارآمد از بین می روند. این علم شامل تخریب یک ساختمان با دقت است بطوری که عناصر ارزشمند آن حفظ شود تا اینکه بتوان از آن ها دوباره استفاده کرد. در زمینه ساختار فیزیکی، تخریب ساختمان شامل تخریب انتخابی اجزای ساختمان به ویژه برای بازیافت مورد استفاده می‌باشد و مدیریت مواد دفعی می‌باشد. این مورد با تخریبی متفاوت است که در آن یک محل خاص با شدیدترین روش‌ها به طور کلی از ساختمان‌ها پاکسازی می‌گردد. تخریب به عنوان ساخت معکوس خوانده می‌شود. فرایند تخریب ساختمان‌ها، به عنوان یک فعالیت قدیمی مطرح است که با حوزه علمی در حال توسعه روش پایدار و سبز ساختمان ارتباط دارد. ساختمان‌ها همانند هرچیز دیگر چرخه حیاتی دارند. تخریب ساختمان بر استفاده از مواد به کار رفته در ساخت ساختمان در شرایطی مربوط است که دیگر نمی‌توان از ساختمان استفاده نمود.

تخریب

علم تخریب

روند تخریب یک ساختمان به برنامه ریزی جماع و تجهیزات کامل نیاز دارد. هم چنین قبل از آغاز عملیات باید بررسی هایی انجام شود و سپس این فاز آغاز شود. این بررسی ها برای هر ساختمانی مجزا و به صورت منحصر به فرد است اما در کل برای همه ی سازه ها مواردی باید تجزیه و تحلیل گردند. کارشناسان و متخصصان جنبه های مختلف یک سازه مانند مصالح ساختمانی، روش ساخت، شرایط محیطی، زهکشی، ترافیکی و هم چنین موقعیت ساختمان های مجاور را آنالیزکرده و با توجه به این موارد چگونگی و نحوه ی تخریب ساختمان مشخص می شود.

 

 

در مرحله ی بعد می بایست مواد خطرناک از ساختمان خارج شوند تا در صورت تخریب سازه، این مواد برای محیط زیست مشکلی به وجود نیاورند. مواد معدنی مانند آزبست، مواد رادیواکتیو، مواد قابل اشتعال و مواد نفتی می بایست از سازه خارج شوند. با توجه به همه ی موارد فوق، کارشناسان تخریب نحوه ی انجام کار را آنالیز کرده و تجهیزات مورد نظر برای این عملیات را برآورد می کنند. در نهایت متخصصان مهم ترین اقدام را اجرایی می کنند که آن هم رعایت و ایجاد ایمنی برای اطمینان از امن بودن روند انجام کار است.

مهندسی تخریب دانشی است که در آن برنامه ریزی و نظارت های لازم برای خراب کردن سازه ها و اطمینان از حفظ ایمنی طی روند تخریب آموزش داده می شود. بر خلاف باوری که عامه مردم در خصوص عملیات تخریب دارند این پروسه تنها شامل انفجار ها نمی شود بلکه گستره ی وسیعی دارد. درست است که با انفجار ساختمان ها نابود می شوند اما روند تخریب در مهندسی تخریب چیزی فراتر از این مسئله است.

چیزی که در مورد عملیات تخریب بسیار حائز اهمیت است حجم و طبقات بنایی است که قرار است خراب شود. اگر این بنا تنها یک طبقه باشد به راحتی خراب می گردد، اگر ساختمان ۵ طبقه باشد اگر چه کار دشواری است و مهارت و لوازم خاصی را می طلبد اما انجام دادنش توسط عوام نیز غیر ممکن نیست؛ اما زمانی که قرار باشد سازه ای ۲۰ طبقه فرو ریخته شود به هیچ عنوان این گونه نیست. اینجاست که اهمیت مهندسی تخریب مشخص شده و می بایست یک متخصص در این حیطه وارد عمل شود.

تخریب ساختمان

تخریب با استفاده از مواد منفجره بسیار کارآمد و مناسب برای سازه های بزرگ است، اگر چه تصمیم گیری در همین مورد نیز بسیار حساس می باشد و باید در موردش فکر شود که از چه موادی و به چه مقدار استفاده گردد. اگر ساختمانی که قرار است تخریب گردد توسط ساختمان های دیگری احاطه شده باشد اهمیت این موضوع دو چندان می شود.

کنترل تخریب

اکثر انسان ها در زمان کودکی این موضوع را تجربه کرده اند که دوست دارند چیزی را که با لگو ساخته اند، خراب کنند. تخریب عملیاتی بسیار مهیج از فرایند ساخت و ساز است و می توان گفت تخریب پروسه ی از بین بردن یک ساختمان با روش های از پیش برنامه ریزی شده و کنترل شده با در نظر گرفتن جرم سازه، مصالح آن، شرایط آب و هوایی و علم فیزیک است که توسط افراد متخصص و ماهر اجرا می گردد.با توجه به شرایط امروزی این علم روز به روز در حال گسترش بوده و افرادی که مایل به فعالیت در این زمینه هستند می توانند با کسب دانش و مهارت کافی پا به عرصه بگذارند. هنگامی که ساختمان به پایان طول عمر مفید خود می‌رسد، معمولاً تخریب شده و در برخی از قسمت‌ها نگاه داشته می‌شود. انفجارهای ساختمانی و یا تخریب دیواره‌ها برخی از انواع سبک‌های تخریب هستند که نسبتاً ارزان قیمت بوده و روش پاکسازی محل برای ساختمان‌های ایجاد کرده و فراهم می‌سازند. از سویی دیگر این روش‌ها مقادیر زیادی مواد دفعی را ایجاد می‌نمایند. اجزاء در ساختمان‌های جدید هنوز هم ممکن است ارزشمند باشند و برخی مواقع ارزشمندتر از زمان ساخت ساختمان هستند.

تخریب

تخریب به ویژه برای برداشت آن چیزی است که معمولاً تحت عنوان مواد دفعی خوانده می‌شود و می‌توان از آن‌ها به عنوان مواد ساختمانی استفاده کرد در مقاله ی بعدی انواع روش های تخریب ساختمان را مورد بررسی قرار می دهیم.

مقالات مشابه با این مقاله:

روش های مقاوم سازی ساختمان (قسمت اول : مقاوم سازی کلی)

روش های مقاوم سازی ساختمان (قسمت دوم : مقاوم سازی جزئی و تک به تک)

مدیریت بحران چیست؟

نوشته شده توسط سعید سلحشور

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 533 views بار دسته بندی : پروژه ها و سازه های مهندسی تاريخ : 26 آوریل 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.